YENÇİDER ve Yenişehir Engelliler Derneği Resim Sergisi Organize Etti

Spread the love

Yenişehir Çiçeközü Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde ve girişimleri ile, Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği ile ortaklaşa düzenlediği sergide, Yenişehirli bedensel engelli Yasemin Kösem yaptığı birbirinden ilginç eserleri sergiledi.

“UMUTLARINI YİTİRMESİNLER”

Kösem, 15 yıldır karakalem, pastel boya ve kanaviçe gibi işlerle uğraştığı ifade ederek, kendisine Bursa’da sergi açma fırsatını sağlayanlara teşekkür etti. Kösem, engelli vatandaşlarında sanatsal çalışmalar yapabileceğini belirterek “Yeter ki engelli arkadaşlarım hayata dair umutlarını hiç yitirmesin” dedi.

Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Başkanı Harun Sak, Yasemin’in daha önce Yenişehir’de sergi açtığını hatırlatarak, “Bu Yasemin’in 3. sergisi oldu. Bizde onun kadar mutluyuz. İnşallah bundan sonra da Yasemin kardeşimizin başka yerlerde de sergilerini açacağız.” şeklinde konuştu.

Yenişehir Çiçeközü Köyü Derneği ile Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği’nin daha önce de ortak etkinlikler yaptığını dile getiren Sak, ‘Çiçeközü Köyümüzde her yıl ortaklaşa uçurtma şenlikleri yapıyoruz. YENÇİDER ile kardeş dernek sayılırız. Bursa’da sergi açma fikri de onlara aittir. Yaptıkları tüm çalışmalar için YENÇİDER Başkanı Fikret kirişçi olmak üzere tüm YENÇİDER camiasına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

YENÇİDER Başkanı Fikret Kirişçi de, Yasemin Kösem’in Yenişehir’de açtığı sergileri gezme fırsatı olduğunu belirterek, “Bu güzel eserlerin başkaları tarafından da görülmesini arzuladık ve böyle bir teklifte bulunduk. Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği’de bizim bu teklifimize sıcak baktı. Büyükşehir Belediyesine yaptığımız girişimler sonucu, Ördekli Kültür Merkezi Sergi Salonunu bir hafta boyunca bize tahsis ettiler. Güzel bir etkinlik oldu. Yasemin kardeşimizi de bu güzel eserlerden dolayı tebrik ediyoruz. Gördük ki insan fiziki anlamda ne kadar eksik olursa olsun. Her şeyi başarabiliyor” dedi.

Ördekli Kültür Merkezi’nde açılan sergiye AK Parti Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Güney, Bursa Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ercan Özel, Yenişehirliler Derneği Başkanı İsmail Eroğlu, Bursa Genç Yenişehirliler Platformu Başkanı Ahmet Yaşa, Bursa Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Muhsin Sak, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Engelliler Birliği Başkanı Ünaş Şipkan, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Altın, Ayten Pozkaya Spastik Engelliler Derneği Başkanı İdris Göz, Engelli vatandaşlar ile çok sayıda konuk katıldı. Sergi 1 hafta boyunca ziyarete açık olacak.

Leave a Reply

*