Tarihçe

Spread the love

ÇİÇEKÖZÜ KÖYÜ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Yenişehir ilçemizin jeolojik yapısı, sosyal ve ekonomik şartları nedeniyle ağırlıklı olarak Bursa’ya göç eden Lümbe’liler, birlik ve beraberliklerini devam ettirebilmek, yerel kültürlerini yaşamak ve yaşatmak için 27.10.1998 Yılında 10 cefakâr genç arkadaşımızın taşın altına ellerini koyarak Bursa Ortabağlar mahallesinde ÇİÇEKÖZÜ KÖYÜ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİNİ kurmuşlardır. Çok kısa bir süre içinde üye sayımız 300 geçmiştir.

Derneğin ilk dönem kurucu başkanlığını İrfan OCAK yaptı. Bu dönemlerde üye kaydına ağırlık verildi. Tanışma geceleri düzenlendi. Halkala ilişkilere ağırlık verilerek birçok siyasi parti ve bölgemizde faaliyet gösteren hemşeri dernekleriyle ilişkiler geliştirildi köyümüzün tanıtımı gerçekleştirildi.

İlk olağan genel kurulda dernek üyelerimizin ortak kararı ile Fikret KİRİŞÇİ Dernek başkanlığına getirildi. Bu dönemde köyümüzde üç oklu dediğimiz mevkide gelenekselleşen Çiçeközü şenlikleri başlatıldı.

Derneğimizde ikinci olağan genel kurulda İrfan DURSUN başkan lığında yönetim kurulu oluşturuldu.

Üçüncü genel kurulda tekrar Fikret KİRİŞÇİ başkanlığa seçildi.

Dördüncü dönemde başkanlığı Zeki ÇETİNKAYA üstlendi.

Beşinci dönem başkanımız Yusuf KURAN oldu.

Altıncı dönemde tekrar başkanlığı Fikret KİRİŞÇİ aldı.

Yeni dönemde derneğimiz yeniden bir yapılanma içerisine girerek derneğimiz tekrar ayağa kalkmış teşkilatlanmaya ağırlık vererek toplumumuzun her kademesinin dernekte görev alması sağlanmıştır bu bağlamda.

1-İstişare heyeti

2-Kadın kolları

3- Gençlik kolları olmak üzere teşkilatlanma yapısı oluşturulmuştur.

Yine dernek merkezimizde muhtelif konularda konferanslar düzenlenmekte, istişare toplantıları yapılmakta, cenazeler ve diğer önemli konular cep telefonlarına mesaj yoluyla bütün üyelere duyurulmaktadır. Cenaze defin işleri için üyelerimize yardımlar sağlanmaktadır. Nisan ayında köyümüzde kutlanan kutlu doğum haftası etkinliği gerçekleşmekte.  Uçurtma şenliği düzenlenerek köyümüz çocukları ve Yenişehir engeli kardeşlerimiz kaynaştırılmaktadır. Tarihi ve kültürel geziler düzenlenerek üyelerimizin daha ucuza cennet vatanımızı gezip görmesi sağlanmaktadır.  Futbol, turnuvaları gibi sportif etkinliklere katılarak köyümüz ve derneğimiz temsil edilmektedir.

Altıncı Dönem Yönetiminde alınan kararlar arasında ÇİÇEKÖZÜ KÖYÜ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ olarak adlandırılan derneğimize YENÇİDER denilmesi kararı alınmış olup Facebook, Twiter, Netlog Sosyal ağlarda olabilecek her türlü tanıtımların yapılması sağlanmıştır. Yönetimde görev alan birkaç arkadaşımızın desteği ile www.cicekozu.net Resmi Web Sitemizin kurulması, yaşatılması sağlanmıştır.

Derneğimizin en büyük hedefi kendi binamızı yaparak üyelerimize ve köy halkımıza en büyük hizmetleri buradan gerçekleştirmektir.